Kitaplar
xulasetul xulase
Bütün nebiler ve resuller, mükemmel olan hallerinin, gösterdikleri mucizelerinin, kitaplarının, suhuflarının, insanlarla olan muamelelerinin ve ümmetleri için olan kudsî münacatlarının dilleriyle, yaptıkları duaların ve yardım isteyişleri sonunda kendilerine yapılan gaybî yardımların, ikramların, imdatların ve rabbanî canipten verilen cevapların diliyle Allah’tan başka ilah olmadığına şehadet ederler.
Seçkin kulların, asfiyanın ve sıddıkînin dilleriyle; bunların gösterdikleri nurlu ve tevafuklu hüccetler, bürhanlar ve deliller gösteriyor ki, Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur.
Bütün evliya ve kutuplar kendi dilleriyle ve birbirini destekleyen uyumlu manevî keşfiyatların ve müşahedelerin kelimeleriyle ilan ediyorlar ki, Allah’tan başka ilah yoktur.
Melekler ve temiz ruhlar kendi dilleriyle, dünyayı dolduran tesbihleri, tahmidlerinin kelimeleriyle, insanlar katında binlerce defa belli bir şekle bürünüp görünerek tevatür derecesinde vermiş oldukları gaybî ihbarlar gösteriyor ki, Allah’tan başka ilah yoktur.
Sayfalar
12345678910111213141516171819
Lügat