Kitaplar
Suver-i Kur'aniye
Bir de Allah, hakkında kötü zanda bulunan münafık erkekleri ve münafık kadınları, müşrik erkekleri ve müşrik kadınları cezalandırsın. Onların kötülükleri, aleyhlerine dönsün. Allah onlara gazap etmiş, onları lanetlemiş ve onlara cehennemi hazırlamıştır. O, varılacak ne kötü bir yerdir.
Göklerin ve yerin askerleri Allah’ındır. Şüphesiz Allah her şeye galip olandır, her şeyi hikmetle yapandır.
Muhakkak ki, biz seni insanlar üzerine bir şahit, bir müjdeleyici ve bir uyarıcı olarak gönderdik.
Ta ki, Allah’a ve resulüne iman edesiniz, onun dinine yardım edesiniz, onu yüceltesiniz ve sabah akşam onu tesbih edesiniz.
Şüphesiz sana biat edenler aslında Allah’a biat etmektedirler. Allah’ın eli onların elleri üzerindedir. Böylece her kim ahdini bozarsa artık o ancak kendi aleyhine ahdini bozmuş olacaktır. Her kim de Allah’a verdiği sözde durursa, Allah da ona büyük bir ecir verecektir.
Savaşa katılmada geri kalan bedeviler sana; “Bizi mallarımız ve ailemiz meşgul edip engelledi. Dolayısıyla bizim için Allah’tan bağışlanmamızı dile” diyeceklerdir. Onlar kalplerinde olmayan şeyi dilleriyle söylemektedirler. De ki; Allah sizin hakkınızda bir zarar yahut bir fayda dilemiş olsa, karşı gelmeye kim güç yetirebilir? Bilakis Allah sizin yapmakta olduğunuzdan iyice haberdardır.
Sayfalar
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132
Lügat