Kitaplar
Delâili'n-Nur
Allahım! O, senin varlığını ve birliğini gösteren bütün delilleri kendisinde toplayan en kapsamlı bir sırrın ve huzurunda duran en büyük örtündür.
Allahım! Beni onun soyuna dahil et ve onun şeref ve asaletini bende tahakkuk ettir. Onu bana öyle bir şekilde tanıttır ki, cehaletten kaynaklanacak bütün kirlerden kurtulayım ve fazilet kaynaklarından doya doya içeyim. Beni onun yolu üzerinde yardımınla gözetip koruyarak huzuruna kadar ulaştır. Beni bâtılın üzerine öyle bir gönder ki, onu darmadağın edeyim. Beni, ehadiyetinin denizlerine daldır ve vahdet denizinin pınarında garket. Ta ki, sadece onunla göreyim, onunla işiteyim, bulacağımı onunla bulayım ve onunla hissedeyim.
Allahım! Büyük hicabını ruhumun hayatı kıl ve onun ruhunu hakikatımın sırrı ve onun hakikatını da her şeyden önce olan hakkın tahkikiyle bütün alemleri kuşatacak şekle büründür; ey Evvel, Âhir, Zâhir ve Bâtın olan Allahım! Kulun olan Zekeriya aleyhisselamın seslenişini ve yakarışını işittiğin gibi, benim yakarış ve avazımı da işit. Beni kendi yolunda muzaffer kıl, bana yolunda güç ve destek ver. Aramızda engel bırakma. Senden başkasıyla olan ilişkilerimi bitir. Allah, Allah, Allah. Kur’an’ı sana farz kılan Allah, muhakkak ki seni varılacak olan yere geri döndürecektir.
Sayfalar
12345678910111213141516171819202122232425
Lügat